Кількість сторінок:
Видавець:
Місце видання:
Дата:
Мова:
ISBN:
УДК:
Предметні терміни:
- мікроорганізми
- ферменти мікробного походження
- продукти мікробного синтезу
- біологічно активні добавки
- молочні ферментовані продукти
- ферментовані м'ясні вироби
- ферментовані продукти рослинного походження
- хлібобулочні вироби
- алкогольні вироби
- слабоалкогольні вироби
- безалкогольні напої
- соки
- дріжджі
- біологічно активні сполуки
- ГМО
- ЄС
- біобезпека
Бібліографічна картка:
Анотація:
У підручнику систематизовано та викладено всі аспекти харчової біотехнології: використання мікроорганізмів і продуктів їхнього метаболізму в харчових технологіях (молочні ферментовані продукти та промислові заквашувальні культури для їх одержання, ферментовані м’ясні вироби, хлібобулочні вироби, алкогольні та безалкогольні напої, ферментовані продукти рослинного походження, вільні від глютену харчові продукти); традиційні та нові продукти мікробного синтезу як харчові добавки (поліглутамінова кислота, лактулоза, лактобіонова кислота, лікопін, астаксантин, лютеїн, 2-фенілетанол, полісахариди гелан, пулулан, курдлан тощо) та сучасні біотехнології їх одержання; переваги та недоліки, а також законодавча база використання генно-модифікованих організмів у харчових виробництвах. Призначений для студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за напрямом «Біотехнологія», та споріднених напрямів («Харчові технології та інженерія», «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», «Біологія»), а також для спеціалістів, які працюють у галузі біотехнології та харчових технологій
Факультет:
Кафедра:
Спеціальність:
Ступінь підготовки:
Тип документу:
Каталог: