Стандартизація: навчальний посібник



Автор: 

Кількість сторінок: 

330с.

Видавець: 

Місце видання: 

Дата: 

Мова: 

ISBN: 

978-966-289-130

УДК: 

006(075.8)

Бібліографічна картка: 

Гуменюк, Г. Д. Стандартизація [Електронний ресурс] : [навчальний посібник для студ. вищ. навч. закл.] / Г. Д. Гуменюк . ─ Херсон : Олди-плюс, 2017 . ─ 328 с.

Анотація: 

У навчальному посібнику висвітлені основні положення законодавчих і нормативно-правових документів щодо стандартизації, історії розвиту та формування національної стандартизації, мета, завдання, принципи державної політики, пріоритетні напрямки стандартизації на сучасному етапі. Вимоги комплексу основоположних стандартів щодо процедур розроблення та оформлення національних і міждержавних НД; порядок впровадження міжнародних і регіональних стандартів як національних України; порядок розроблення нових видів харчової та виробничо-технічної продукції; значення стандартизації в міжнародній торгівлі. Приведений аналіз законодавчих і нормативно-правових актів, якими регулюється та забезпечується безпечність харчової та сільськогосподарської продукції та здійснюється державний контроль за дотриманням вимог законодавства, норм, правил і стандартів. Висвітлені принципи ринкового нагляду в ЄС і Україні, особливості стандартизації в деяких зарубіжних країнах.

Матеріал, викладений у навчальному посібнику, відповідає навчальній програмі дисципліни «Стандартизація продукції, послуг і технологічних процесів», а також може бути корисним при вивченні інших дисциплін «Стандартизація, метрологія та сертифікація», «Поглиблене вивчення метрології та стандартизації на підприємствах галузі», а також може бути корисним для викладачів, фахівців-стандартизаторів, інженерно-технічних працівників підприємств, які займаються питаннями стандартизації. 

Навчальний посібник рекомендований студентам внз, котрі навчаються за спеціальністю «Якість, стандартизація і сертифікація», «Харчова технологія», «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» та інших, які вивчають стандартизацію.

 

Ступінь підготовки: 

Тип документу: 

Каталог: 

Ідентифікатор URL: 

http://elib.chdtu.edu.ua/e-books/3371
  • Електронна версія матеріалу доступна для завантаження лише зареєстрованим користувачам Електронно-бібліотечної системи ЧДТУ.
  • Усі завантажувані матеріали захищені авторськими правами, усі права належать їх законним правовласникам.