Сертифікація, оцінювання відповідальності, акредитація: навчальний посібник



Автор: 

Кількість сторінок: 

220с.

Видавець: 

Місце видання: 

Дата: 

Мова: 

ISBN: 

978-966-289-205-5

УДК: 

006.063(075.8)

Бібліографічна картка: 

Гуменюк, Г. Д. Сертифікація, оцінювання відповідальності, акредитація [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Г. Д. Гуменюк . ─ Херсон : Олді-плюс, 2018 . ─ 220 с.

Анотація: 

У навчальному посібнику висвітлені основні положення законодавчих, нормативно-правових актів та нормативних документів щодо сертифікації, оцінювання відповідності та акредитації. Мета, завдання та принципи державної політики у цих сферах діяльності. Сучасний стан сертифікації на відповідність вимогам НД у Добровільній системі сертифікації УкрСЕПРО.

Схеми сертифікації. Порядок сертифікації вітчизняної та імпортної продукції, атестації виробництва та інспекційний контроль в Добровільній системі сертифікації. Описано як здійснюється оцінювання відповідності продукції, що підпадає під дію технічних регламентів. Модульна оцінка відповідності та ринковий нагляд в Україні та Європі. Вимоги до органів з оцінювання відповідності згідно міжнародних стандартів. Висвітлено порядок акредитації органів з оцінювання відповідності та їх повноваження. Описано міжнародну практику та європейське законодавство у сфері сертифікації, оцінювання відповідності, акредитації та ринкового нагляду і контролю. Про діяльність міжнародних та регіональних організацій у сфері сертифікації та акредитації. Особливості сертифікації та акредитації в деяких зарубіжних країнах.

Матеріал викладений в посібнику відповідає навчальний програмі дисципліни «Сертифікація продукції і систем якості, атестація виробництва», а також може бути корисним при вивченні інших дисциплін: «Стандартизація і сертифікація», «Технічне регулювання», «Стандартизація, метрологія, сертифікація» та інших дисциплін. Матеріал, що викладений в посібнику може бути корисним для викладачів, фахівців, інженерно-технічних працівників підприємств, які займаються питаннями сертифікації.

Посібник рекомендований студентам ЗВО, котрі навчаються за спеціальністю «Харчова технологія», «Експертиза харчових технологій», «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» та спеціалізацією «Якість, стандартизація та сертифікація»

Ступінь підготовки: 

Тип документу: 

Каталог: 

Ідентифікатор URL: 

http://elib.chdtu.edu.ua/e-books/3357
  • Електронна версія матеріалу доступна для завантаження лише зареєстрованим користувачам Електронно-бібліотечної системи ЧДТУ.
  • Усі завантажувані матеріали захищені авторськими правами, усі права належать їх законним правовласникам.